Efekty realizacji POPŻ Podprogramu 2019

Zapraszamy do zapoznania się z efektami naszej współpracy z Bankiem Żywności Suwałki – Białystok w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019:

PODPROGRAM 2019 – efekty

  1. Stowarzyszenie „Ku Dobrej Nadziei” z terenu województwa podlaskiego, przy współpracy ze Stowarzyszeniem Bank Żywności Suwałki – Białystok realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  grudzień2019 – wrzesień 2020.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym)

3. Pomoc żywnościowa trafiła do 1206 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa podlaskiego.

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 73,90656 ton żywności;
  • 7082 paczek żywnościowych;
  • 39 125 posiłków.