Efekty Podprogramu 2016 POPŻ

Przedstawiamy efekty naszego udziału w realizacji Podprogramu 2016 w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa:

  1. W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 – czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności Suwałki – Białystok.
  2. Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg,  ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.

      3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 1242 osób znajdujących się w trudnej sytuacji          życiowej.

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 57,05 ton żywności;
  • 7100 paczek żywnościowych;
  • 19077 posiłków;

5. W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w 13 warsztatach edukacyjnych, w których wzięło udział 112 osób.

6. Rodzaje warsztatów:

  • Ekonomiczne – 5 spotkań dla 50 uczestników
  • Żywieniowe – 2 spotkania dla 22 uczestników
  • Kulinarne – 6 spotkań dla 40 uczestników